خانه / معرفی ۱۵ ابزار محبوب و رایگان برای سئوی سایت (بسیار پرطرفدار)

معرفی ۱۵ ابزار محبوب و رایگان برای سئوی سایت (بسیار پرطرفدار)

5/5 - (1 امتیاز)
ابزار سئو
5/5 - (1 امتیاز)

در این مقاله قصد داریم تا به تعدادی از ابزار های بسیار کاربردی در زمینه سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو بپردازیم. در دنیای مجازی امروزی؛ کارهای سخت را ابزارها انجام می دهند. هر فرد حرفه ای در شغل خود نیاز به یکسری ابزارها دارد. هر وبمستر و مدیری برای موفقیت سایت اش صد درصد نیاز به این ابزارها خواهد داشت. با سایت سازی همراه باشید. هریک از این ۱۵ ابزار در بین وبمستران، مدیران و سئوکاران و حتی دیجیتال مارکترها دارای محبوبیت همگانی می باشند. ما در این مقاله به توضیح جامعی از هرکدام پرداختیم که برای هریک از این ابزارها مقالات جداگانه ای لازم به نگارش است.

وبمستر تولز یا ابزار سرچ کنسول گوگل (Google Search Console)

معرفی ابزار Google Search Console برای سئو

اولین ابزاری که قصد داریم معرفی کنیم سرچ کنسول است. سرچ کنسول یکی از ابزار های فوق العاده در زمینه سئو است. این ابزار همان ابزاری است که بیشتر متخصصان در زمینه بهینه سازی سایتتشان از آن کمک می گیرند. استفاده از این ابزار برای سایت ها به یک ضرورت تبدیل شده است؛ مهم ترین وظیفه و کاربرد این ابزار نمایش گزارشات داده ای در ارتباط با سایت شما می باشد.

 

مطلب پیشنهادی : این ۷ ابزار پیشرفتۀ سرچ کنسولِ گوگل را حتماً بشناسید

 

ابزار ماز ( Moz Bar )

معرفی ابزار Moz Bar

در گذشته این ابزار به عنوان یک ابزار محبوب در میان مردم نبود. اما امروزه این قابلیت را دارد تا به صورت حرفه ای به بررسی همه جانبه یک سایت بپردازد. اعتبار دامنه و اعتبار صفحه، وضعیت cache گوگل، متا تگ‌ها، تگ rel=”canonical”، زمان لود شدن صفحه و … را مورد بررسی قرار می دهد.

 

مطلب پیشنهادی : دامین آتوریتی (اعتبار دامنه) چیست و چگونه افزایش می یابد؟ (domain authority)

 

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

معرفی ابزار Google Analytics

بدون شک می توان گفت دومین ابزار بسیار محبوب وبمستران بعد از سرچ کنسول گوگل همین ابزار گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) می باشد. این ابزار هم برای خود گوگل است. چه کسی گوگل را بهتر از خودش می شناسد ؟ بهتر است از ابزارهای گوگل برای پیشرفت سایت مان حتماً استفاده کنیم. این ابزار هم اطلاعات آماری زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد. شاید باخودتان بگویید که وبمستر تولز سابق یا همان سرچ کونسول فعلی هم این اطلاعات آماری را در اختیار کاربران قرار می دهد.

بنابراین وجود چنین ابزاری به چه درد می خورد؟ باید در جواب به این سوال گفت که سرچ کنسول اطلاعات بیشتر درباره قسمت های مختلف سایت را ارائه می دهد مثل بحث مقالات سایت، ابزارهای پیشرفته ای که در سایت استفاده شده؛ معرفی سایت به گوگل مختص سرچ کنسول است. این درحالی است که آنالیتیکس آمار بازدید را در ارتباط با مخاطبان (سن مخاطبان، جنسیت مخاطبان، لوکشین و موقعیت مکانی و …..) در اختیار شما قرار می دهد.

 

مطلب پیشنهادی : ۱۲ روش طلایی برای افزایش بازدید سایت بدون ریالی هزینه !

 

گوگل ترندز (Google Trends)

معرفی ابزار Google Trends

گوگل فکر همه جای کار را کرده است و با طراحی چنین سایتی این امکان را برای مدیران سایت ها فراهم کرده است که نسبت به پیشرفت ساییتان اقدام کنید. با این ابزار می توانید نسبت به شناخت کلمات کلیدی و مقایسه آنها بپردازید. از امکانات بی نظیر این نرم افزار این است که میزان سرچ کلمات کلیدی را با توجه به موقعیت مکانی شما بررسی کرده و  در یک نمودار نمایش می دهد. قبل از هر چیزی می توانید با وبسایت گوگل ترندز؛ میزان سرچ کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار خود را مشاهده نمایید. مشاهده کنید که این کسب و کار در دنیای اینترنت طرفدار دارد و یا خیر. بعد از شروع کسب و کار هم می توانید از این طریق کلمات کلیدی ای را انتخاب کنید که بازدید کنندگان و سرچ کنندگان بالایی دارند.

 

مطلب پیشنهادی : کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

 

جی تی متریکس (GTmetrix)

معرفی ابزار GTmetrix

ابزار دیگری در این میان وجود دارد که مورد توجه خاص اکثریت سئوکاران قرار گرفته است. سرعت سایت بسیار پر اهمیت است و به طبع از آن؛ این ابزار می تواند در این میان از اهمیت بالایی برخوردار باشد. چرا که آمار دقیقی از سرعت سایت شما را نمایش می دهد. از همه مهم تر لیستی از پیشنهاداتی که ممکن است تا در بهبود سایت شما موثر باشد را نیز به نمایش قرار می دهد.

 

مطلب پیشنهادی : ۷ راهکار برای بهبود سرعت بارگذاری سایت و بهبود ۷ درصدی نرخ تبدیل

 

گوگل کیورد پلنر (Google Keywords Planner)

معرفی Google Keywords Planner

می توان گفت این ابزار بی تردید یکی از ابزار های بی نظیر برای تحول سایتتان محسوب می شود. این ابزار خود یکی از ابزار های گوگل ادوردز می باشد. این ابزار آمار دقیقی را از میزان سرچ کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان را در اختیار شما قرار می دهد. این ابزار میزان سرچ کلمات کلیدی را در یک بازه زمانی به شما گزارش می دهد. همچنین این ابزار می تواند به شما کمک تا یک پلن برای بالا آمدن در یک کلمه کلیدی خاص باشید و این ابزار به گوگل کیورد پلنر در میان مردم معروف شده است. البته باید دقت داشته باشید برای استفاده از این ابزار و امکانات آن لازم است تا نسخه پولی آن را دریافت نمایید. اگر بخواهید به صورت رایگان از ابزاری برای کلمات کلیدی خود استفاده کنید؛ می توانید از KWFinder هم به مدت چند روز رایگان بهره ببرید. این ابزار KWFinder  یکی از بهترین های جهان در زمینه کلمات کلیدی است. سختی به دست آوردن کلمات کلیدی را می نویسد؛ آمار سرچ ماهیانه آن کلمه کلیدی را نشان می دهد و کلی امکانات جالب دیگر را KWFinder به شما ارائه می دهد. پس می توانید روی آن هم حساب باز کنید. البته بعد از چند روز نیاز به نسخه پولی است اما تا آن زمان میتوانید بهترین بهره را از این ابزار ببرید.

 

کم حجم کننده آنلاین عکس (Online Images Compressor)

معرفی Online Images Compressor

دیگر باید از اهمیت بالای لود سایت با خبر باشید. اما برخی موارد هستند که در افزایش سرعت لود سایت بسیار موثر هستند. یکی از این موارد کاهش حجم عکس های سایت است که سئو کاران تاکید زیادی بر روی آن دارند. ابزار Online Images Compressor می تواند به عنوان یکی از ابزار های فوق العاده در این زمینه باشد که در عین کاهش حجم عکس؛ کیفیت آن را ثابت نگه می دارد. یکی دیگر از ابزارهای فوق العاده در زمینه؛ سایت tinyPng.com می باشد. کافیست عکس خود را بکشید در آن قسمت خط چین شده؛ به سرعت و بدون افت کیفیت عکس را برای شما تا چندین برابر کم حجم تر و بهینه تر می کند.

 

مطلب پیشنهادی : بهینه سازی تصاویر سایت برای بارگذاری سریعتر

 

اسپای فو (Spy Fu)

معرفی Spy Fu

جاسوسی وب سایت های دیگر امکانی است که اسپای فو (Spy Fu) در اختیار کاربران خود قرار داده است. این وب سایت در حالت کلی وب سایت های رقیب و گزارشات فعالیت آنها را در اختیار شما قرار می دهد.

نمایش بیشترین فروش انها و حتی کلمات کلیدی پر بازدید آنها می تواند از جمله آمار این ابزار بی نظیر باشد.

 

داپلی چکر (Duplickecker)

معرفی ابزار Duplickecker

قطعا همه شما که در زمینه ساخت سایت و تولید محتوا و سئو فعالیت می کنید از اهمیت تولید محتوا یونیک با خبر هستید. محتوای یونیک به این معناست که محتوای شما باید کاملا دست اول باشد.

اما چنین ابزاری به شما کمک می کند تا محتوای تولید شده توسط تولیدکنندگان محتوایتان را تست کنید و از یونیک بودن آن ها مطمئن شوید.

 

مطلب پیشنهادی : آموزش تولید محتوا برای سایت (طبق ۱۴ اصل سئویی)

 

بررسی لینک های شکسته (Free Broken Link Checker)

معرفی ابزار Free Broken Link Checker

لینک های شکسته و یا صفحه های ۴۰۴ همان چیزی هستند که ممکن است به سئو سایت شما لطمه بزنند. این ابزار کاربردی لینک های شکسته شما را مشخص می کند. با تعیین این لینک ها می توانید نسبت به اصلاح وتصحیح آنها اقدام کنید.

 

مطلب پیشنهادی : آشنایی با خطای ۴۰۴ و نحوه طراحی صحیح آن برای سایت!

 

الکسا (Alexa)

معرفی کوتاه ابزار Alexa

دیگر ابزاری که بسیار کاربردی است الکسا است. شاید بارها اسم آن را شنیده باشید. ابزار الکسا یک ابزار شناخته شده در دنیای سئو است که آمار رتبه آن بسیار مورد قبول گوگل و کاربران می باشد. کاربرد الکسا در واقع رتبه بندی کردن سایت های مختلف در کشور و یا شهرتان می باشد. در واقع الکسا با توجه به ترافیک سایتتان به رتبه بندی می پردازد. اما رتبه بندی این سایت به چه شکل است؟ برای مثال اگر این سایت رتبه ۱۰۰۰ رو در در میان کشور برای شما در نظر بگیرد. این به این معنی است که هزار سایت وجود دارند که از سایت شما بهتر عمل کرده اند. اما رتبه بندی الکسا تنها قابلیت این ابزار نیست و از جملۀ آنها میتوان به موارد زیر اشاره داشت :

تنها بخشی از مکاناتی الکسا بوده که در اختیار کاربران خود قرار می دهد. این ابزار به صورت رایگان و در برخی موارد پیشرفته به صورت پولی می باشد.

توصیه می شود که هر ماه به صورت مجدد رتبه سایت خودتان را کنترل نمایید.

 

وورنک (Woorank)

معرفی محبوب ترین ابزارهای سئو

این ابزار هم به بررسی وضعیت سئو سایت شما می پردازد و نمره ای را برای سایتتان در نظر می گیرد که به آن نمره وورنک می گویند. این عدد که بین صفر تا ۱۰۰ در نظر گرفته می شود، وضعیت سئو داخلی و سئوی خارجی شما را مورد بررسی قرار می دهد. این عدد هر چه بالاتر باشد بهتر خواهد بود. هدینگ ها و کلمات کلیدی و … از دیگر مواردی است که مورد بررسی قرار می گیرند.

 

ابزار پنگوئن (Barracuda Panguin)

معرفی ابزار Barracuda Panguin

بسیار اتفاق افتاده که سایتی توسط گوگل جریمه شده است، این ابزار می تواند انتخاب خوبی برای این افراد باشد تا دلیل پنالتی شدن خود را متوجه شوند. اما این ابزار سئو به طور قطعی نمی تواند تشخصی دهد تنها احتمالی از آن را نمایش می گذارد.

 

ابزار همه فن حریف ( SEMrush)

معرفی ابزار SEMrush

تحلیل رقبا و نمایش گزارشات دقیق در زمینه کلمات کلیدی و … از دلایل محبوبیت این ابزار است. این ابزار یک ابزار فنی محسوب نمی شود اما آنالیز رقبا بسیار اطلاعات خوبی برای شما خواهد داشت

 

مطلب پیشنهادی : ابزار SEMrush چیست و چگونه برای ارتقاء سئوی سایت از آن استفاده کنیم؟

 

ابزار خزنده Screaming Frog

معرفی ابزار Screaming Frog

این ابزار در قالب یک کراولر یا خزنده کل سایت را مورد بررسی قرار می دهد و خطاهای موجود را نمایش می دهد.

  • تشخیص متا تگ‌های بدون توضیحات
  • نمایش تصاویربا حجم بالا
  • URLهای شکسته
  • شناسایی مشکلات Pagination (صفحه بندی)
  • بررسی ساختار و معماری وب سایت و ….

از امکاناتی است که این ابزار در اختیار کاربران خود قرار داده است.

 

مطالب مرتبط

لینکدین و هرآنچه در ارتباط با آن بهتر است بدانید

الگوریتم سند باکس گوگل 

اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفاً به آن ستاره بدهید

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتس آپ
اشتراک گذاری در facebook
فیس بوک
اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در twitter
تـوئیـتر
طراحی سایت

طراحی سایت همایش

طراحی سایت همایش در واقع به منظور اطلاع رسانی همایش ها و رویدادها صورت می گیرد. طراحی سایت همایش به صورت کلی به صورت اختصاصی

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید : 02133720934