خانه / ۴۰ کلمه رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

۴۰ کلمه رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

5/5 - (1 امتیاز)
کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها
5/5 - (1 امتیاز)

برای اینکه بتوانید در دنیای سئو حرفه ای شوید باید با واژه ها و کلمات رایج سئـو هم آشنا باشید و تعریف هریک از آن ها را به درستی بدانید و البته آن ها را در جای خود به کار بگیرید. برخی از این کلمات و اصطلاحات بسیار پرکاربرد هستند و بیشتر سئـوکاران به کثرت از آن ها در سطح اینترنت استفاده می کنند. احتمالاً شما نیز بارها آن کلمات را شنیده و یا اطلاعاتی در مورد آن ها داشته باشید.   سایت سازی   در این پُست کلیه ۴۰ اصطلاح و کلمات پرکاربرد سئو را همراه با تعاریف فارسی آن ها برایتان لیست کرده است پیشنهاد می کنیم برای اینکه به تسلط کامل برسید این صفحه را پرینت گرفته یا آن را ذخیره کنید و بارها اصطلاحات آن را مرور نمایید. این  واژه های طلایی  بارها در جاهای مختلف به دردتان خواهند خورد. ما با تمام علاقه این مطالب را برای کاربرانمان نوشته ایم و هرگونه استفاده از این مقاله رایگان می باشد.

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

Off Page SEO  ۱ On Page SEO  ۲ Sitemap – ۳ Traffic – ۴
بهینه سازی خارجی سایت بهینه سازی داخلی سایت نقشه و دورنمایی از سایت بازدید و تراکم وب سایت


Off Page SEO  ۱ :
بهینه سازی وب سایت شامل ۲ قسمت اصلی می شود ؛ سئوی داخل سایت و سئوی خارج سایت. به کلیه اقدامات بیرون از سایت که باعث افزایش رتبه و در نتیجه ترافیک سایت می شود بهینه سازی خارجی سایت می گویند. بهینه سازی خارجی سایت بعد از بهینه سازی داخلی سایت صورت می گیرد. بنابراین قبل از اینکه از بیرون مهمان دعوت کنیم بهتر است به داخل خانه نگاهی بیاندازیم و محیط آن را مرتب کرده باشیم. اینطوری نتیجه بهتری خواهد داشت پس بهینه سازی صفحات داخلی سایت مقدم بر بهینه سازی خارجی سایت است اما هر دو به یک اندازه مهم هستند. حالا بهینه سازی خارجی سایت شامل چه مواردی می شود : بک لینک و لینک بیلدینگ – پیج رنک و تراست رنک – لینک فالو و نوفالو – شبکه های اجتماعی و …

On Page SEO  ۲ : به کلیه اقداماتی که بر روی صفحات داخلی سایت انجام می گیرد تا موتورهای جستجو شناخت و درک بهتری از آن صفحات را  بدست آورند ؛ بهینه سازی داخلی سایت یا on page seo گفته می شود. بهینه سازی داخلی سایت شامل : بهینه سازی انواع متاتگ ها – بهینه سازی هدینگ ها – بهینه سازی محتوای متنی – بهینه سازی محتوای غیرمتنی – بهینه سازی تصاویر ، ویدئوها ، صداها – بهینه سازی آدرس دهی صفحات – بهینه سازی لینک های سایت – بهینه سازی نسبت متن به کد – بهینه سازی نرخ بروزرسانی سایت – بهینه سازی و افزایش سرعت ایندکس مطالب – بهینه سازی تالارهای گفتگو – بهینه سازی قسمت دامنه و ساب دامنه و …

مطلب پیشنهادی: گوگل ادوردز یا سئو؟ کدام یک بهتر است؟

Sitemap – ۳ : نقشه سایت یا همان سایت مپ یک فایل متنی بوده که تمام لینک های سایت شما در آن قرار می گیرد. وجود نقشه ی سایت امروزه برای تمام وب سایت ها لازم و ضروری است و اینکار باعث سهولت در جستجوی کاربران و موتورهای جستجو می شود. پسوند سایت مپ به صورت XML بوده و مشخصات لینک هایتان به همراه تاریخ ایجاد ، میزان اهمیت آدرس به صورت درصد ، آپدیت و به روز رسانی لینک در نقشه سایت قرار می گیرند.

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها - سایت مپ

Traffic – ۴ : همانطورکه از نامش حدس می زنید ترافیک یعنی بازدید و ورودی سایت و در بسیاری از موارد از این اصطلاح به جای بازدیدکننده نیز استفاده می شود. اگر شما بهترین سایت دنیا را داشته باشید اما نتوانید برای آن بازدید و ترافیک به دست آورید ، یقیناً بازنده اید ! حتی بهترین خودروی جهان هم بدون سوخت و بنزین برای شما فایده و کارایی آن چنانی نخواهد داشت و وبال شما خواهد بود. در اینجا سوخت همان بازدید وبسایت شماست. تولید محتوای اختصاصی ، تبلیغات و سئوی خوب ؛ سیل عظیمی از بازدیدکننده را به سایت شما هدایت خواهد کرد. پس ترافیک یک اصطلاح پرکاربرد می باشد.

SMO  ۵ Robot.txt  ۶ Spider – ۷ Backlink – ۸
بهینه سازی برای شبکه های اجتماعی محدود کننده روبات های گوگل جستجوگر و خزنده ها لینک دادن سایتی به سایت دیگر

 

SMO  ۵ : عبارت SMO مخفف Social Media Optimization بوده و به معنی بهینه سازی سایت برای شبکه های اجتماعی می باشد. بهینه سازی شبکه های اجتماعی نیز همانند بهینه سازی موتورهای جستجو باعث افزایش ترافیک سایت شده و هدف اِسمو با سئـو یکی است اما روش های انجام آنها متفاوت است.

Robot.txt  ۶ : این فایل به موتورهای جستجو می فهماند که چه محتویاتی از سایت شما را بررسی کنند در حقیقت robot.txt نقش یک فیلتر و محدودکننده را در سایت شما ایفا می کند و وجود این فایل در سایت ها ضروری نیست. شما می توانید به موتورهای جستجو اجازه ندهید تا به پوشه های مدیریتی مانند قالب و پلاگین ها یا دیگر محتوا دسترسی داشته باشد و گوگل کاملاً به این خط قرمزها احترام می گذارد. خب حالا چطور این محدودیت را برای موتورهای جستجو و روبات ها تعریف کنیم. یک فایل متنی با عنوان robot.txt  ایجاد کرده و در روت اصلی هاست تون قرار دهید. سپس آدرس هر صفحه ای که دوست دارید محدود کنید کافیست در آن فایل بنویسید. برای مثال داریم :

Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-content/
Sitemap: http://www.sitesazy.com/site/sitemap/

در کد بالا ما با عنوان Disallow لینک های ورود ممنوع را به روبات های گوگل مشخص کردیم و در انتها سایت مپ خودمون رو به گوگل معرفی کردیم که می تواند همیشه آن را بررسی کند و محدودیتی برای سایت مپ وجود ندارد. علت آن هم عدم به کارگیری عبارت Disallow در ابتدای لینک سایت مپ است.

Spider – crawler – ۷ : همانطور که حدس می زنید اسپایدر به معنای عنکبوت و کراولر به معنای خزنده می باشد. هر دوی این روبات ها یک کار مشخصی را انجام می دهند و آن این است که به انواع وبسایت ها سر می زنند و مطالب تازه را برای دیتابیس موتورهای جستجو ایندکس می کنند. برای مثال شما وقتی یک مطلب تازه در وبسایت تان منتشر می کنید آن مطلب ابتدا توسط روبات های جستجوکننده و یابنده پیدا می شوند سپس به موتورهای جستجو مانند گوگل معرفی می شود و در انتها موتورهای جستجو آن مطالب را در پایگاه خود ذخیره می کنند که در صورت جستجوی کاربر به آن نمایش دهند. البته این فرآیند جستجو بسته به سایت شما گاهاً تا چند روز هم به تعویق می افتد برای همین منظور شما می توانید از طریق پنل سرچ کنسول ( وب مستر تولز سابق ) به صفحه زیر مراجعه کرده و با معرفی سریع لینک یا مطلب خود به موتورهای جستجو کار روبات ها را آسان کنید. fetch as google قسمتی است که اینکار را انجام می دهد. در این حالت مطلب شما سریعاً ایندکس می شود. البته به شرطی که شما از قبل سایت خودتان را به گوگل معرفی کرده باشید.

https://www.google.com/webmasters/tools/googlebot-fetch?hl=en&authuser=0&siteUrl=http://www.yoursite.com/

Backlink – ۸ : لینک دادن یک سایت به سایتی دیگر را بک لینک یا اینلینک می گویند. گوگل اعلام کرده عملیات بک لینک یا خرید آن از دیگر سایت ها ، تاثیری در بهینه سازی سئوی یک سایت ندارد در حالیکه این روند هنوز هم تاثیر بالایی بر سئوی سایت دارد و جزء اصلی ترین روش ها برای بالا بردن سئوی سایت محسوب می شود شاید منظور گوگل از این جمله این باشد که از سایت های غیرمرتبط نباید لینک گرفت و معیار ما برای ارزش گذاری سایت شما به سایت های مرتبط برمی گردد تا هر سایتی. پس ما بهتر است که به این نظر گوگل احترام گذاشته و از سایت های مرتبط با فعالیت مان لینک بخریم و حتماً لینک های آن سایت به صورت follow باشند و نوفالو تاثیری ندارد.  سایت سازی  نیز به نوبه خود این روش را به شما حتماً پیشنهاد می کند. اکثر سایت های بزرگ اقدام به خرید بک لینک از دیگر سایت های رقیب یا مرتبط می کنند. مثالی می زنیم : لینک دادن سایت شماره ۱ به سایت شماره ۲ این موضوع را به گوگل می فهماند که من سایت شماره ۲ را تایید می کنم و شما نیز به این سایت اعتبار و ترافیک بدهید. همچنین بعضی ها اقدام به تبادل لینک از سایت های مرتبط می کنند که این روش نیز چندی پیش توسط گوگل منسوخ شده است و هیچ تاثیری در بالا بردن رتبه سایت شما نخواهد داشت. و لینک ها باید یک طرفه ، فالو و مرتبط با فعالیت وبسایت تان باشد. عمل نکردن به هریک از این ۳ مورد باعث از بین رفتن هزینه شما خواهد بود.

Internal Links  ۹ Outbound Links  ۱۰ HEO – ۱۱ Responsive Design – ۱۲
لینک به صفحات داخلی لینک به صفحات خارجی آسان سازی رابط کاربری سایت طراحی واکنشگرا برای موبایل

Internal Links  ۹ : اینترنال لینک یعنی دادن لینک از صفحه ای به صفحه ای دیگر از وب سایت خودتان گفته می شود. اینکار باعث بالا رفتن بازدید سایت شما توسط کاربران خواهد شد. البته این لینک ها برای اینکه بازدیدآور باشند باید در جای مناسب استفاده شوند. تا کاربران ترغیب به کلیک روی آن لینک شوند. مثلا می توانید در توضیحات مربوط به پست و مطلب خودتان یک لینک به دیگر مطالب مرتبط با سایت تان بدهید اینکار کمک شایانی به کاربران و محبوبیت شما نزد گوگل می کند. دادن لینک داخلی به دیگر صفحات وبسایت تان یکی از ارکان اصلی سئـو محسوب می شود.

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

Outbound Links  ۱۰ : یا همان اکسترنال لینک به معنی لینک های خارجی وبسایت تان می باشد. اگر شما به یک سایتی دیگر با دامنه ای دیگر لینک دهید آن لینک به عنوان لینک خارجی یا لینک خارج از سایتِ شما محسوب می شود. سایتی که لینک می شود ارزش بیشتری پیدا می کند. برای مثال بلاگفا به سایت ما ( سایت سازی ) لینک می دهد بنابراین سایت ما افزایش بازدید پیدا کرده و بیشتر در معرض دید کاربران قرار می گیرد و این عامل باعث رتبه بندی بهتر در موتورهای جستجو می شود.

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

HEO – ۱۱ : هِـئـو مخفف عبارت Human Experience Optimization و به معنای بهینه سازی رابط کاربری وب سایت می باشد. برای مثال چیدمان سایت شما باید طوری باشد که کاربر به راحتی بتواند به تمام قسمت های سایت دسترسی داشته باشد و سایت شما مانند نرم افزاری یکپارچه برای او عمل کند. اکثراً بحث هـئو در بیشتر وبسایت ها به درستی رعایت می شود. فراهم کردن رابط کاربری آسان و زیبا در سایت، هِـئو نام دارد.

Responsive Design – ۱۲ : ریسپانسیو یا به اصطلاح فارسی واکنشگرا بودن سایت با انواع نمایشگرهای کوچک و بزرگ یکی از ملزومات غیرقابل انکار دنیای روزِ سایت هاست. طبق گفته گوگل بیش از ۵۰ درصد از کاربران عادی اینترنتی با موبایل و تبلت به سایت ها سر می زنند پس چه بهتر سایت ها را برای انواع نمایشگرهای کوچک نیز تنظیم کنیم تا آنها نیز بدون زوم و اسکرول های مکرر بتوانند به راحتی از سایت شما بهره مند شوند. سایت هایی که طراحی آن ها تنها به صورت دسکتاپی است باعث اذیت کاربران موبایلی شده و از نظر گوگل یک سایت ضعیف محسوب می شود.

حتماً بخوانید :  واکنشگرا چیست و چگونه انجام می گیرد ؟ ( همه چیز درباره طراحی سایت متناسب با موبایل و تبلت ) 

SMM  ۱۳ PPC  ۱۴ Content Marketing – ۱۵ Search Engine – ۱۶
بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی پرداخت به ازای کلیک بازاریابی محتـوا موتورهای جستجو

 

SMM  ۱۳ : مخفف عبارت Social Media Marketing و به معنای بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی می باشد. هر شبکه اجتماعی در یک زمینه خاص فعالیت می کند برای مثال توئیتر یک پایگاه خبری می باشد که روزانه اطلاعات فراوانی در اختیار دنیا قرار می دهد یا فیس بوک در زمینه اشتراک گذاری تصاویر ، فایل ها و متون فعالیت می کند ، یوتیوب هم مانند آپارات ایران به اشتراک گذاری ویدئو معروف است. شما می توانید از ظرفیت هریک از این شبکه های اجتماعی استفاده کرده و بازاریابی کنید. برای مثال می توانید یک ویدئوی خاص در مورد سایت تان تولید کرده و در یوتیـوب یا آپارات قرار دهید با اینکار وقتی هر کاربری به این شبکه ها مراجعه کرده و ویدئوی شما را مشاهده کند یک بازدیدکننده به جمع بازدیدکننده های شما اضافه می شود که اینکار به مرور باعث افزایش بازدید سایت تان می گردد. به این نوع بازاریابی ، بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی یا (SMM) گفته می شود.

PPC  ۱۴ : مخفف عبارت Pay Per Click و به معنای پرداخت پول به ازای هر کلیک می باشد. آیا می دانید گوگل چگونه به درآمد بالایی دست می یابد.؟ از طریق همین ppc . بیشتر سایت هایی که در صفحه اول گوگل ظاهر می شوند با مطالب اختصاصی خود و تبلیغات توانسته اند به صفحه اول گوگل دست یابند اما بعضی از سایت ها نیز با پرداخت هزینه به گوگل در رتبه های برتر صفحات برتر قرار می گیرند که در اصطلاح به آن پرداخت پول به ازای هر کلیک گفته می شود. البته نرخ هر کلیک برای یک کلمه کلیدی با دیگر کلمات کلیدی متفاوت است. مثالاً کلمه کلیدی طراحی سایت بسیار پرطرفدارتر از کلمه کلیدی برای طراحی سایت ریسپانسیو است پس هزینه هر کلیک آن نیز بیشتر خواهد بود. مثالاً با پرداخت ۵۰۰ هزار تومان به شرکت های واسط گوگل در کلمه کلیدی طراحی سایت حدود ۵۰۰۰ کاربر وارد سایت شما خواهد شد که از بین این تعداد نفر امکان خرید آن ها بسیار زیادتر از کاربرانی است که به خاطر تولید محتوای شما آمده اند. در حقیقت کاربرانی که از طریق ppc وارد سایت شما می شوند کاربران هدف تر هستند و در صورتی که درست برنامه ریزی کنید و از شرکت های واسط مشاوره خوبی بگیرید می توانید به سود بالایی هم دست یابید ، اینکار نیاز به کمی دقت بیشتر دارد و باید در این کورس از دیگر رقبای خود جلو بیافتید در غیراینصورت هزینه تان از بین خواهد رفت درست مانند اینکه سوار اسبی شوید که سوارکاری بلد نباشید امکان دارد اسب شما را زمین بزند و باعث آسیب شما شود و یا امکان دارد بنابه خواسته ی شما سواری خوبی دهد و مسیر دلخواهتان را بپیماید و این کاملاً به شما بستگی دارد. هزینه این نوع تبلیغات بسیار بیشتر از سایر تبلیغات است پس اگر سایت شما آسیب پذیر است و بودجه کمی دارید به هیچ وجه این نوع تبلیغات پیشنهاد نمی شود. و بهتر است از تبلیغات در سایت های پربازدید بهره ببرید تا تبلیغ کلیکی گوگل. خرید بک لینک یا انتشار مطلب در سایت آنها روش خوبی برای جایگزین کردن به جای این نوع تبلیغِ ریسکی است.  ppc در پیشرفت سئوی سایت و کلمه کلیدی تان هیچگونه تاثیری ندارد.

Content Marketing – ۱۵ : که به معنای بازاریابی محتوا می باشد و در صورت انجام اصولی آن سود خوبی را عاید مدیر سایت می کند. حالا این بازاریابی محتوا چگونه انجام می گیرد ؟ اگر شما با صداقت بر روی محصول یا خدمات خود کار کنید و به بهترین نحو آنها را طی توضیحاتی به مشتری ارائه دهید ، در این حالت شما بازاریابی محتوا انجام داده اید. تولید محتوا یعنی مطلب زدن اما بازاریابی محتوا یعنی استفاده از کلماتی که باعث ترغیب مشتری به خرید محصولات شما می شود.

Search Engine – ۱۶ : به مجموعه موتورهای جستجو گفته می شود که در راس همه آن ها گوگل قرار دارد. موتورهای جستجوی یاهو – بینگ و آسک نیز در رتبه های بعدی بهترین موتورهای جستجو قرار دارند. موتور جستجوی پارسی جو نیز جزء بهترین موتورهای جستجوی فارسی زبان است.

SEM  ۱۷ Alt Image  ۱۸ keywords – ۱۹ Bounce Rate – ۲۰
بازاریابی با موتورهای جستجوگر متنی برای تعریف یک عکس کلمات کلیدی ضریب خروج کاربران

 

SEM  ۱۷ : مخفف عبارت Search Engine Marketing و به معنای بازاریابی با موتورهای جستجوگر می باشد. به کلیه اقداماتی که منجر به افزایش بازدید و  کسب درآمدِ بیشتر صرفاً از طریق موتورهای جستجو می شود را SEM می گویند. اگر بخواهیم یک مثال برای SEM بزنیم ، تبلیغات کلیکی در گوگل را مثال میزنیم که نوعی از تبلیغات SEM می باشد.

از جمله مواردی که لازم است در بازاریابی با موتورهای جستجو به آن توجه کنیم عبارت اند از :

  • باید از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنیم
  • باید رقبای خودمان را شناخته و روی آنها تحقیق کنیم
  • ساختار وب سایت خودمان را بسته به نیاز بازاریابی تغییر دهیم.
  • تحلیل درستی بر روی آمارهای بازدید هایمان داشته باشیم

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

عمده تفاوت اصلی SEM و SEO چه چیزهایی می باشند ؟ SEO یک فرآیند پیچیده بوده که در طولانی مدت بازدهی دارد و سالیان سال خیل عظیمی از بازدیدکننده را به سایت شما هدایت می کند اما فرآیند SEM پیچیدگی نداشته و ضربتی عمل می کند به طوریکه در یک بازه زمانی محدود تعداد معینی بازدیدکننده را به سایت شما وارد می کند. SEO هزینه کمتری دارد اما SEM بسیار هزینه بردار است. نکته مهم این است که فرآیند SEO باید قبل از SEM شروع شود زیرا زیرسازی سایت بسیار مهم تر از روسازی آن است. پس قبل از آنی که کارت دعوت بازدید به مهمانان خود بفرستید بهتر است که وضعیت ظاهری خانه اتان را مرتب و آماده کرده باشد. هر سایتی بتواند از سِم و سئـو به نحو عالی استفاده کند سود زیادی عایدش می شود !

Alt Image  ۱۸ : گوگل با اینکه یک موتور جستجوی باهوش است اما هنوز هم نمی تواند محتوا و موضوع تصاویر را تشخیص دهد مگر به کمک تگ ALT که بر روی تصاویر نوشته می شود. در حقیقت شما با نوشتن بخش alt تصاویر ، نام عکس و موضوع عکس تان را به گوگل می فهمانید. همچنین وقتی که تصویر نمایش داده نشود عبارتی که در بخش alt نوشته اید موقتاً به جای عکس نمایان می شود. و هنگامی که کاربر نشانگر موس را بر روی تصویر شما می آورد سریعاً متن alt برای کاربر نمایش داده می شود. پس حتماً برای تصاویر خود از Alt استفاده کنید. در هنگام آپلود تصویر برای هر سیستم مدیریت محتوایی به راحتی می توانید برای آن تصویر یک متن alt قرار دهید.

keyword – ۱۹ : کیورد یا همان کلمات کلیدی به مجموعه کلماتی گفته می شود که کاربران آن کلمات را در موتورهای جستجو وارد می کنند تا به کالا و یا خدمات موردنظر خود دست یابد. بسیاری از سایت ها برای خود کلمات کلیدی دارند و در آن کلمات رتبه به دست می آورند. امروزه کار کردن بر روی کلمات کلیدی طولانی ثمربخش خواهد بود تا کلمات کلیدی کوتاه و رقابتی. برای مثال به جای اینکه بر روی کلمه کلیدی : طراحی سایت کار کنید بهتر است بر روی یک کلمه کلیدی طولانی تر کار کنید هرچند اگر بازدیدکننده کمتری بدست آورید چون امکان موفقیت برای کسب کلمات کلیدی برتر کاری بسیار سخت است و سایت هایی هستند که سالیان سال بر روی کلمه کلیدی طراحی سایت کار کرده اند و تکان دادن آنها از صفحه اول گوگل کارِ راحتی نیست. پس منطقی باشیم و بر روی کلمات کلیدی بلند ( Long Tail Keywords ) و مرتبط با زمینه کاری مان سرمایه گذاری کنیم.

Bounce Rate – ۲۰ : باونس ریت به معنای درصد بیهودگی سایت یا همان ضریب خروج کاربر از سایت بوده و اگر مقدار باونس رِیت سایت شما زیاد باشد نشان می دهد که کاربران زیادی از سایت شما فراری هستند و سایت جذابی ندارید. پس چگونه باونس ریت سایت مان را همیشه پایین نگهداریم ؟ اگر بتوانید مانع خروج کاربر از وب سایت تان شوید باونس ریت تان را در حداقل درصد ممکن نگهداشته اید اما اگر محتوا و ظاهر سایت شما طوری باشد که کاربر در ابتدای ورود به سایت تان و با یک نگاه از آن خارج شود در آن موقع باونس ریت بالایی خواهید داشت. گوگل به میزان ماندگاری کاربران در وب سایت بسیار اهمیت می دهد و دقیق حرکت کاربران و اقدامات آنها را زیر ذره بین می برد. پس هرچه کاربر مدت زیادی در سایت شما سپری کند ؛ ارزش وب سایت شما نزد گوگل هم بیشتر می شود.

از نگاه گوگل ارزش یعنی بازدید و اعطای بازدید یعنی درآمد بیشتر

حتما بخوانید :   افزایش چشمگیر بازدید سایت با این روش ها  

Meta Tags  ۲۱ Meta keyword  ۲۲ Meta Description – ۲۳ Heading Tag – ۲۴
شناساندن بهتر سایت به گوگل تگ کلمات کلیدی تگ توضیحات صفحه اولویت بندی اهمیت متن ها

 

Meta Tags – ۲۱ : مجموعه اطلاعاتی که در سایت ما برای موتورهای جستجوگر نوشته می شود تا شناخت و دید بهتری از سایت ما را به آنها القاء کند و باعث ایندکس سریع و بهتر مطالب سایت مان شود ، متا تگ می گویند. با این متاها گوگل سایت شما را دسته بندی می کند. انواع متاتگ ها شامل :

  • متای توضیحات : Description
  • متای کلمات کلیدی : Keywords
  • متای نویسنده : Author
  • متای زبان سایت و محتوا : Content Language
  • متای نوع محتوا و ساختار سایت : Content Type

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

Meta keyword – ۲۲ : در سال ۲۰۰۹ یکی از مدیران اصلی گوگل اعلام کرد که گوگل به تگ کلمات کلیدی اهمیتی نمی دهد و تگ کلمات کلیدی تاثیری در ارتقاء رتبه سایت و سئـو نخواهد داشت همچنین بینگ هم مانند گوگل به متا کیورد اهمیت نمی دهد اما موتورهای یاهو و Ask همچنان به تگ کلمات کلیدی اهمیت می دهند.

Meta Description – ۲۳ : تگ توضیحات متا جزء مهم ترین و تاثیرگذارترین موارد در سئوست. وقتی کاربر در موتورهای جستجو یک متنی را وارد می کند و سپس دکمه اینتر را فشار می دهد جمعی از سایت های مرتبط با آن متن در صفحه اول برایش لیست می شوند. توضیحاتی که برای هر یک از آن صفحه ها یا آن مطلب نوشته می شود همان تگ توضیحات متا بوده که می توانید کلمه کلیدی صفحه خود را نیز در آنجا بنویسید. هر جمله ای را که احتمال می دهید کاربر را ترغیب به کلیک و بازدید از سایت شما می کند در توضیحات خود به کار بگیرید.

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

هرچقدر شما بهتر بتوانید اینکار را انجام دهید کاربران بیشتری را جذب می کنید. همچنین اهمیت تگ توضیحات متا بسیار بالاست به طوریکه رعایت موارد زیر یک ضرورت محسوب می شود.

  1. برای هر تک تک مطالب سایت تان می توانید تگ توضیحات متای جداگانه بنویسید. و تنها تگ توضیحات متا برای صفحه اول سایت نیست بلکه شامل تمام صفحات و پُست ها می شود.
  2. برای نوشتن تگ توضیحات متا باید از پنل نوشتاری خود در بخش meta description اقدام کنید.
  3. عنوان مطلب صفحه را عیناً در متاتگ توضیحات استفاده نکنید.
  4. حداکثر از ۱۵۰ کاراکتر برای شرح دادن توضیحات صفحه خود یا همان تگ توضیحات متای آن صفحه بهره ببرید. دقت کنید که این مقدار به صورت حداکثر نوشته شده است. در صورتی که بیشتر از این مقدار بنویسید متن شما به صورت سه نقطه ادامه می یابد.
  5. از ۱ تا حداکثر ۳ کلمه کلیدی در تگ توضیحات متای خود استفاده کنید نه بیشتر ، چون اضافه ی آن به گوگل و کاربران می فهماند که متن شما برای کاربران نوشته نشده است بلکه برای موتورهای جستجو نوشته شده اند.
  6. سعی کنید حدالامکان کلمه کلیدی خودتان را در ابتدای جمله به کار ببرید. چون ثابت شده است که استفاده ی آن در ابتدای جمله تاثیر بیشتری دارد نسبت به اواخر یا اواسط جمله.
  7. سعی کنید توضیحات متای خود را مرتبط با صفحه و یا مطلب خود بنویسید زیرا درصورتی که مرتبط نباشد کلیک آور نخواهد بود. برای مثال شما وقتی در مورد آموزش سایت سازی صحبت می کنید اما به جای ارائه آموزش های سایت سازی هزینه های سایت سازی را به کاربران ارائه می دهید در اینصورت کاربر به خاطر بی ربط بودن تگ عنوان با تگ توضیحات از سایت خارج می شود. پس با کاربران صادق باشیم و مطالب خود را برای آنها بنویسیم نه موتورهای جستجو.
  8. برای اینکه کاربر را جذب کنید ، باید توضیحات شما قانع کننده و تخصصی باشد. سعی کنید اطلاعاتی را در اختیار کاربر قرار دهید که دیگر رقبا از آنها استفاده نکرده اند تا برای کاربر جذاب باشد. در کنار این اطلاعات از کلمات کلیدی خود نیز استفاده کنید. در حقیقت کلمات کلیدی را برای محبوبیت در گوگل و توضیحات تخصصی و صادقانه را برای محبوبیت در بین کاربران می نویسیم تا بتوانیم نظر هر ۲ قشر را جلب کنیم.

 

Heading Tag – ۲۴ : به نظر شما ما چگونه اهمیت یک متن را به گوگل یا هر موتور دیگری نشان دهیم.؟ جواب : با توجه به متن های هدینگ که با علامت H نمایش داده می شوند اینکار را انجام می دهیم و شامل عددی از ۱ تا ۶ می باشند. هرچقدر عدد این هدینگ بیشتر شود ؛ اهمیت آن متن نیز کمتر می شود. برای مثال همیشه در عنوان ها از H1 استفاده می کنند و در توضیحات یا از H2 و یا H3 بهره می برند. این درحالیست که H6 بی اهمیت ترین متن را نشان می دهد. علاوه بر آن اندازه فونت H1 بیشتر از H2 بوده و به این ترتیب کمتر و کمتر می شوند.

پس اگر شما متن تان را بولد و برجسته کنید ، به گوگل می فهمانید که این متن اهمیت بیشتری نسب به متن های دیگر دارد. اینکار در پنل مدیریت محتوای وردپرس یا هر مدیریت محتوای دیگر تعبیه شده است و می توانید به راحتی و بعد از انتخاب متن اهمیت آن را نیز با مشخص کردن تگ های H نشان دهید.

 

Follow & NoFollow  ۲۵ Keyword Density  ۲۶ Invisible Text – ۲۷ Redirect – ۲۸
معتبر بودن یا نبودن لینک میزان تکرار یک کلمه کلیدی متن های نامرئـی انتقال به یک آدرس تعیین شده

 

Follow & NoFollow  ۲۵ : لینک هایی که داخل آن ها از “rel=”nofollow استفاده می شود به گوگل می فهماند که من این لنیک را مفید دانسته اما معتبر نمی دانم و دادن اعتبار به این لینک بستگی به خود گوگل دارد. بنابراین وقتی شما از سایتی لینک می گیرید بهتر از فالو باشد و نوفالو نباشد. زیرا نوفالو اعتبار چندانی نزد گوگل ندارد. خود گوگل اعلام کرده است که وجود لینک های نوفالو به سئوی شما صدمه ای نمی زند حال آنکه لینک های فالو تماماً به سود سایت تان خواهد بود و یکی از اصلی ترین معیارها برای رتبه بندی بک لینک های شما این است که فالو باشد. لینک های نوفالو عموماً برای کسب بازدید و لینک های فالو برای کسب بازدید و ارتقاء سئـو استفاده می شوند. بسیاری از سایت ها از دادن لینک فالو امتناع می کنند. سعی کنید برای سایت تان از سایت های رقیب بک لینک با “rel=”follow تهیه کنید. اینکار بسیار در سئو تاثیرگذار است.

 ۲۶ – Keyword Density : به میزان تکرار یک کلمه کلیدی در داخل متن را ، تراکم و چگالی کلمه کلیدی ( کیورد دِنسیتی ) می گویند. سعی کنید این مقدار کم باشد زیرا زیاد بودن آن نشان می دهد که متن برای موتورهای جستو نوشته شده است نه کاربر. اگر شما یک کلمه مانند سایت سازی را چندین بار در طول توضیحات تکرار کنید دِنسیتی آن کلمه کلیدی بیشتر می شود. واصطلاحی است که سئوکاران از آن استفاده می کنند.

Invisible Text – ۲۷ : به متن های نامرئی invisible text گفته می شوند. حالا این متن نامرئی چگونه است ؟ چنانچه رنگ پس زمینه با رنگ فونت یکی باشد با اینکه متن نمایش داده می شود اما کاربران آن را نمی بینند چون همرنگ با رنگ پس زمینه است. و بیشتر اینکار برای فریب موتورهای جستجو استفاده می شود که گوگل آن ها را در مجموعه متن های تقلبی می شمارد. پیشنهاد می کنیم از این روش استفاده نکنید.

Redirect – ۲۸ : به آدرس دهی مجدد ریدایرکت می گویند. با این عمل می توانید یک آدرس اینترنتی را به آدرسی دیگر انتقال دهید. اینکار باعث جلوگیری از ایجاد صفحات ۴۰۴ می شوند. همانطور که می دانید صفحات ۴۰۴ به صفحاتی گفته می شوند که محتوا در آنجا وجود ندارد یا از آن حذف شده است. وقتی کاربر با این نوع از صفحات مواجه می شود سایت را ترک می کند زیرا احساسی خوبی از این صفحه دریافت نمی کند. بنابراین با ریدایرکت کردن یک مسیر به مسیری دیگر باعث از بین رفتن صفحات ۴۰۴ شده و سئـوی وب سایت تان را تقویت می کند. یکی دیگر از مزایای ریدایرکت این است که اگر بخواهیم آدرس یا لینکی در سایت مان نمایان نشود می توانیم از عمل ریدایرکت بهره ببریم.

حتما بخوانید :   چند ترفند برای جستجوی بهتر در گوگل 

Crawl Errors  ۲۹ Personalized SERP  ۳۰ Deep Crawl – ۳۱ Spam – ۳۲
خطای خزنده ها در سایت خصوصی سازی سایت برای کاربر عمق خزش یک موتور خراب بودن یا غیرمعتبر بودن

 

Crawl Errors  ۲۹ : گزینه ای در سرچ کنسول یا همان پنل وبمستر تولز تعبیه شده است که از طریق آن می توانید متوجه شوید که گوگل به چه صفحاتی از سایت شما نمی تواند دسترسی داشته باشد. غالباً گوگل در صفحاتی از سایت شما نمی تواند بخزد که یا با خطاهای ۴۰۴ خطای ۵۰۳ یا خطای ۲۰۰ مواجه می شود در اصطلاح کرال به معنای خزیدن و اِرور به معنای خطا می باشد. گوگل یا موتورهای جستجو به ۲ روش در سایت شما می خزند و آن را بررسی می کنند یکی از طریق آدرس هایی که در سایت مپ قرار گرفته اند و دیگری لینک دهی از صفحات داخلی سایت تان یا لینک های خارجی وبسایت های دیگر.  بنابه هردلیلی اگر صفحه ای در سایت شما وجود نداشته باشد اما در نقشه سایت تان اضافه شده باشد یا از صفحات داخلی وبسایت تان به آن صفحه لینک داده شده باشد ، یک خطا و هشدار جدید به بخش Crawl Errors شما اضافه خواهد شد. سعی کنید همیشه گوگل وبمستر خودتان را چک کنید و خطاهای این چنینی را رفع کنید. وجود این خطاها نمره منفی برای سئویتان خواهد بود. رفع این خطاها کار سختی نیست. بعد از رفع خطا می توانید آن را از همان قسمت کراول اِرورز به گوگل اطلاع دهید تا لینک خراب را بردارد.

Personalized SERP  ۳۰ : به خصوصی سازی نتایج گفته می شود به طوریکه وقتی شما چندباره و مکرراً یک سایت را مورد بازدید قرار می دهید به تبع اطلاعاتی از آن سایت در کَش و هیستوری ( تاریخچه ) مرورگرتان ذخیره می شود و از این رو گوگل متوجه می شود که شما به آن سایت علاقه دارید که به آن سر می زنید. بنابراین گوگل در عبارت های جستجوی شده شما همین سایت را نیز در بین سایت های مرتبط گنجانده و به شما نشان می دهد. پس هر سایتی که شما به آن علاقه دارید و بیشتر به آن سر می زنید ، توسط گوگل نیز بیشتر به شما نشان داده می شود. اگر از یک کامپیوتر دیگری همان عبارت را جستجو کنید احتمالا نتیجه فرق خواهد کرد و دیگر آن سایت محبوب شما در بین آن سایت ها دیده نخواهد شد. تغییر دادن آی پی ، استفاده از فیلترشکن و بیرون رفتن از login گوگل باعث می شود از خصوصی سازی نتایج توسط موتورهای جستجو خارج شوید. مطمئناً این برای مدیران سایت زیاد جالب نخواهد بود چراکه به خاطر بازدید مکرر از وبسایت شان ، در جستجوهای متعدد، سایت شان در بیشتر مواقع در صفحه نتایج مرتبط حاضر خواهد بود و معیار خوبی برای ایندکس یا تست سایت نیست. اما برای کاربران عادی بهتر است زیرا بیشتر به سایتی دسترسی خواهند داشت که به آن علاقه دارند. به این عمل Personalized SERP یا همان شخصی سازی نتایج می گویند.

Deep Crawl – ۳۱ : معنی و مفهوم این عبارت این است که موتورهای جستجو می توانند صفحات زیادی از سایت های مختلف را در پایگاه داده خود ذخیره کنند در حقیقت به عمق خزش موتورهای جستجو گفته می شود البته تمام موتورهای جستجو این ویژگی را ندارند. پس هرچه دیتابیس یک موتور جستجو بزرگتر باشد ، اطلاعات بیشتری را می تواند دربرگیرد.

Spam – ۳۲ : اسپم یک کلمه بسیار رایج در بین سئوکاران بوده و به معنای دور زدن موتورهای جسجو برای ارتقاء سئوی سایت و به دست آوردن بازدید بیشتر از آن ها انجام می شود. انجام روش های اسپم مانند کار خلاف است و گوگل به محض متوجه شدن نمره منفی ای برای آن سایت در نظر می گیرد. از جمله مواردی که از نظر گوگل اسپم و غیرقانونی شناخته می شوند عبارت اند از :

  • انتشار یک مطلب کپی که مملوء از کلمات کلیدی بوده و هیچ کمکی به بازدیدکننده نمی کند.
  • ایجاد یک مطلب غیرواقعی و فریب دهنده صرفاً جهت کسب بازدید با پر کردن برچسب های مرتبط.
  • لینک دادن و گرفتن از سایتی که خود در قعر جدول است یک عمل اسپم محسوب می شود.
  • نوشتن نظر به صورت تشکر و استفاده از روبات ها برای نوشتن کامنت یک نوع عمل اسپم است.
  • نتایجی که در صفحه گوگل ظاهر می شوند اما هیچ ربطی به آن کلمه جستجو شده ندارد یک نتیجه اسپم است.
  • ایجاد یک تصویر غیر مرتبط با عنوان ، صرفاً جهت کسب بازدید یک عمل اسپم محسوب می شود.
  • هر چیزی که طبق اصول سایت داری و سئـو پیش نرود باعث اسپم شناختن آن مطلب توسط گوگل می شود.

 

Authority  ۳۳ Stemming  ۳۴ Stop Word – ۳۵ Learn Frequency – ۳۶
اعتبار یک سایت نزد گوگل ارائه دادن واژه های مترادف فاکتور کردن کلمات رایج فهم موتور در مورد زمان به روزرسانی سایت

 

Authority  ۳۳ : به اعتبار یک سایت نزد موتورهای جستجو گفته می شود که با توجه به الگوریتم های هر موتور جستجو این اعتبار می تواند کم یا زیاد باشد. هرچقدر اعتبار یک سایت بیشتر باشد ، به تبع ، بازدید آن سایت نیز بیشتر شده و سئوی قوی تری نیز خواهد داشت.

Stemming  ۳۴ : به مترادف سازی عبارت جستجو شده می گویند که توسط موتورهای جستجو به کاربر نمایش داده می شوند. برای مثال وقتی شما عبارت speak را تایپ می کنید گوگل مطالب مرتبط با آن کلمه مانند speaking و speaker را نیز برایتان نمایش می دهد. گوگل هرچه را که از عبارت جستجو شده ی شما برداشت کند ، برایتان نمایش خواهد داد. به برداشت گوگل stemming می گویند.

Stop Word – ۳۵ : گاهاً برخی از موتورهای جستجو ، کلمات بسیار رایج را بهینه می کنند یا به قول خودمان فاکتور می گیرند مانند : از ، به ، با ، در و … را که مدام از آن ها توسط کاربران و سایت ها استفاده می شود و ضرورتی نیست که همیشه تکرار شوند. اینکار باعث باز شدن فضای دیتابیس موتورهای جستجو و فشرده سازی متن ها می شود که به آن stop word می گویند.

Learn Frequency – ۳۶ : اگر شما مطلبی را منتشر کرده باشید امکان دارد بلافاصله در گوگل ایندکس شود و یا تا چند روز هم ایندکس نشود. علت این دیرکرد به خاطر این است که روبات ها و خزنده های موتور جستجو غالباً دیر به دیر به وبسایت شما سر می زنند. اگر میخواهید گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری بلافاصله مطلب شما را ایندکس کنند کافیست هر روز حداقل یک پست در یک بازه زمانی معین قرار دهید تا در همان زمان روبات ها به سایت شما سَرَک بکشند. اما برخی از موتورها نیز قادرند حدس بزنند که سایت شما در چه زمانی آپدیت می شود یا به روزرسانی می شود و در همان زمان به سایت شما مراجعه کنند. گوگل دوست ندارد به درِ بسته بخورد و بدون اینکه مطلب شما منتشر شود بارها به سایت شما بیاید. به این توانایی گوگل که از زمان به روزرسانی مطالب شما آگاه می شود Learn Frequency می گویند. بهترین روش برای آپدیت سریع مطالب تان استفاده از تب fetch as google در پنل گوگل وبمسترتان می باشد در این حالت دیگر نیاز نیست تا به تاکسی تلفنی زنگ بزنید تا آدرس شما را پیدا کند چون خود شما به تاکسی تلفنی مراجعه کرده اید کافیست از آن درخواست تاکسی کنید. بنابراین مطلب تان را با fetch as google به راحتی و بدون دردسر در اختیار گوگل قرار دهید. سایت سازی نیز از این روش برای ایندکس سریع مطالب خود بهره می برد.

 

Page Rank ۳۷ Hit  ۳۸ Alexa – ۳۹ Seo – ۴۰
رتبه سایت از نظر تعداد لینک های ورودی تعداد موارد یک صفحه ارزش و رتبه بندی سایت بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

 

Page Rank  ۳۷ : پیج رنک رتبه ای است که گوگل به یک سایت از بین ۰ تا ۱۰ می دهد. هرچقدر سایت های بیشتری به سایت شما لینک داده باشند پیج رنک شما بالاتر خواهد بود و به عدد ۱۰ نزدیکتر می شود. بالا بودن پیج رنک یک امتیاز مثبت در سئـو تلقی می گردد. پیج رنک از بررسی لینک های ورودی به سایت شما حاصل می شود و توسط گوگل انجام می گیرد.

کلمات رایج سئو ( SEO ) و توضیح آن ها

Hit  ۳۸ : امکان دارد در یک صفحه ی وب موارد زیادی وجود داشته باشند مانند : تصاویر ، متن ، صدا و یا ویدئو که با لود شدن صفحه هریک از اینها از سِرور فراخوانده می شوند به هریک از اینها یک هیت می گویند. برای مثال اگر شما در صفحه وب تان ۳ عدد تصویر داشته باشید و یک ویدئو ، ۳ هیت آن مربوط به آن ۳ تصویر بوده و ۱ هیت آن هم مربوط به ویدئو می باشد و آخرین هیت هم به خاطر ورود خزنده به صفحه سایت تان حساب خواهد شد. پس در واقع شما ۵ هیت در آن صفحه دارید.

Alexa – ۳۹ :  الکسا در واقع یک سایتی که ارزش و اعتبار وب سایت شما را نشان می دهد. هرچقدر عدد الکسای سایت شما پایین تر باشد رتبه شما در آن کشور و جهان بیشتر خواهد بود. امروزه در دنیای وب به خصوص در میان سئوکاران ، الکسا یک وبسایت تراز اول برای اعتبار سنجی سایت ها به شما می رود و در واقع یک اصطلاح پرکاربرد می باشد.

Seo – ۴۰ : همیشه سئـو و بهینه سازی یک واژه ی مرمـوز و مبهمی بوده است. اگر تمایل دارید یکبار برای همیشه در زمینه سئـو اطلاعات کاملی به دست آورید تا از این طریق بتوانید کسب درآمد کنید یا برای دیگران سایت طراحی کنید پیشنهاد می کنیم حتماً این مقاله ی ارزشمند را در عرض تنها چند دقیقه مطالعه کرده و تحولی در سئوی خود ایجاد کنید. این مقاله کاملاً رایگان است و کپی برداری از آن نیز با ذکر منبع (سایت سازی) بلامانع می باشد.

حتما بخوانید :  اطلاعاتی سودمند درباره سئـو و بهینه سازی 

اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفاً به آن ستاره بدهید

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتس آپ
اشتراک گذاری در facebook
فیس بوک
اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در twitter
تـوئیـتر
طراحی سایت کفش
طراحی سایت

طراحی سایت کفش

طراحی سایت کفش یکی از مسائلی است که امروزه مورد توجه قرار فروشندگان کفش و تولیدکنندگان کفش قرار گرفته است. اگر مغازه دار هستید یا

ادامه مطلب »
ساخت سایت انتشارات
طراحی سایت

ساخت سایت انتشارات

امروزه بازار کتاب به دنیای شلوغ و پُر چالشی تبدیل شده  با وجود محاسن زیاد کتاب‌های الکترونیکی، بازهم بسیاری از افراد به دنبال کتاب‌های چاپی

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید : 02133720934