خانه / نرخ پرش کاربر چیست و چگونه باید کاربر را در سایت نگهداریم؟ (bounce rate)

نرخ پرش کاربر چیست و چگونه باید کاربر را در سایت نگهداریم؟ (bounce rate)

5/5 - (8 امتیاز)
بانس ریت یا نرخ پرش کاربر چیست و چگونه جلوگیری کنیم؟
5/5 - (8 امتیاز)

نرخ پرش کاربر (Bounce Rate) با وجود این که یکی از مهم‌ترین عواملی است که عملکرد شما را از نظر بازاریابی دیجیتال نشان می‌دهد، ولی کمتر درک شده است.

حتی تعریف گوگل از این اصطلاح بیشتر سوال به وجود می‌آورد تا مفهوم آن را مشخص کند:

«پرش یعنی ترک کاربر و تنها در یک صفحه از سایت شما کاربر به نتیجه دلخواه نمیرسد و تصمیم می گیرد که صفحه را سریع ترک کند»

نرخ پرش پایین به معنای تعامل بیشتر کاربران با محتوای سایت و مشاهده صفحات بیشتر است که در نتیجه فروش و درآمد سایت را بالا می‌برد.

اگر نرخ پرش بالا باشد نشان می‌دهد سایت شما از نظر تجربه کاربری ضعیف است، محتوای آن مطابق با خواسته کاربر نیست یا هر عامل دیگری که باعث می‌شود کاربران سایتتان را سریعا ترک کنند.

با این مقدمه، در این مطلب قصد داریم مفهوم Bounce Rate را توضیح دهیم و بگوییم چطور می‌توانید مقدار آن را کاهش دهید. مانند همیشه همراه سایت سازی باشید.

تعریف نرخ پرش کاربر

برای درک بهتر موضوع، اجازه دهید مثالی بزنیم. فرض کنید وارد یک فروشگاه می‌شوید، چرخی می‌زنید و از آن بیرون می‌آیید.

در این بین با فروشنده صحبت نمی‌کنید، محصولات را امتحان نمی‌کنید، قیمت‎ها را مقایسه نمی‌کنید و فقط به سادگی بیرون می‌آیید. به این کار به اصطلاح «پریدن» می‌گویند.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

در دنیای اینترنت به همین شکل است. زمانی که کاربر وارد صفحه سایت شما می‌شود، ولی با محتوای آن ارتباط برقرار نمی‌کند یا سایر صفحات سایت شما را نمی‌بیند، این اتفاق رخ می‌دهد.

نشانه‌های ترک کاربر چیست؟

  • بازگشت به صفحه نتایج جستجو
  • بستن مرورگر
  • تایپ آدرس یک سایت جدید در نوار آدرس مرورگر
  • باقی ماندن در سایت بدون انجام کاری (بی خیال میشه)
  • مشاهده تمام محتویات صفحه بدون تعامل با آن و سپس خروج از سایت

بنابراین، طبق تعریف گوگل که در بالا اشاره کردیم، پرش به معنای بازدید از تنها یک صفحه است.

بنابراین، نرخ پرش درصد بازدیدها از تک صفحات در سایت شما است و با دقت به آن می‌توانید متوجه شوید چه تعداد کاربر در مقایسه با تمام بازدیدکنندگان سایت شما، پرش داشتند.

برای این که بهتر متوجه شوید، اجازه دهید ببینیم ابزاری مانند گوگل آنالیتیکس چطور این نرخ را محاسبه می‌کند.

نحوه محاسبه نرخ پرش توسط گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس نرخ پرش سایت شما و همچنین تمام صفحات فردی آن را خودکار محاسبه می‌کند.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

نرخ پرش یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی است که در تمام گزارش‌های این ابزار به چشم می‌خورد تا اهمیت آن را بیشتر نشان دهد.

گوگل این نرخ را با در نظر گرفتن تعداد بازدیدها از تک صفحات و تقسیم آن به تمام بازدیدها محاسبه می‌کند.

به طور میانگین نرخ پرش اکثر سایت ها مابین عددی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد می باشد. اگر دیدید سایتی نرخ پرش ۵۲ درصد داشت بدانید سایت موفقی است.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

به عنوان مثال، اگر در روز ۳۵۲ بازدید داشتید و ۲۵۴ عدد از آن‌ها با ترک کاربر از سایت همراه بودند، نرخ پرش سایت شما از تقسیم عدد دوم به اول، ۷۲.۱۶ درصد خواهد بود.

توجه کنید، گوگل آنالیتیکس دقیقا تعداد پرش‌های سایت شما را نشان نخواهد داد، ولی خودتان آن را با فرمول بالا راحت می‌توانید حساب کنید.

 

مطلب پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ و اهمیت آن در افزایش فروش و برندینگ

 

چرا نرخ پرش کاربر مهم است؟

به جواب این سوال خوب دقت کنید. اگر سایت شما بازدیدکننده بسیار زیادی داشته باشد، ولی آن‌ها با سایت ارتباط برقرار نکنند یا صفحات کلیدی دیگر را بررسی نکنند، آیا به موفقیت دست پیدا کردید؟ خیر.

به عبارت دیگر، کاربری که سریعا سایت را ترک می‌کند، هدف اصلی شما را که خرید یا هر کار دیگری است، انجام نمی‌دهد.

گوگل به خوبی بازدیدکننده را رصد می کند که چقدر در سایت ماند و چقدر در سایت تعامل داشت ( ارسال مطلب در شبکه های اجتماعی، ارسال نظر، ستاره دادن و اقدامات دیگر را تعامل یا engagement کاربر می گویند) اگر تعامل کاربر با سایت شما بیشتر باشد به آن صفحه ارزش می دهد اما اگر کاربر سریع سایت را ترک کند گوگل متوجه میشود که محتوای شما زیاد به دردبخور کاربر نیست و در رتبه های پایین تر صفحات جستجوش به شما جای می دهد.

به عنوان مثال، بازدیدکننده‌ای وارد یکی از صفحات سایت شما می‌شود، ولی در خبرنامه عضو نمی‌شود یا سری به صفحه محصولات نمی‌زند، تبدیل به مشتری نخواهد شد.

بنابراین، نرخ بالای پرش به معنای ترافیک ورودی با کیفیت پایین است.

به عبارت دیگر، باید محل جذب ترافیک سایت خود (تبلیغات پولی، سئو، رسانه‌های اجتماعی و غیره) را بررسی کنید تا مشکل دقیقا ریشه‌یابی شود. بدون شک دوست ندارید منابع و هزینه‌های شما صرف بازدیدکنندگانی شود که برایتان موفقیت مالی به همراه ندارند.

اما این احتمال وجود دارد، مشکل از بازدیدکنندگان سایت شما نباشد و علت اصلی آن به خود سایت شما برگردد. بدون شک این شما هستید که انتظار بازدیدکننده را برآورده نکردید تا مجبور به ترک سایت شده است!

ممکن است صفحه فرود (Landing Page) شما با خواسته کاربر هماهنگی نداشته باشد؛ او برای دریافت خدمات بیمه ماشین وارد سایت شما شده است، ولی خدمات شما برای وام خودرو است! یا توضیح شما آنقدر کوتاه است که به مطلب موردنظر کاربر اشاره نشده است. یا از تصویر در لابلای پست استفاده نکرده اید و متن به صورت روزنامه ای کپی شده است.

از طرف دیگر ممکن است آن‌ها به دلیل کسب اطلاعات بیشتر در مورد یک موضوع صفحه سایت شما را باز کرده باشند، ولی با حجم بالایی از تبلیغات روبرو شوند و در نتیجه سریع آن را ترک کنند و به سایت‌های رقیب بروند.

تجربه‌های کاربری ضعیف مانند سرعت آهسته لود سایت نیز افراد را فراری می‌دهد. هیچکس در سال ۲۰۲۰ دوست ندارد منتظر لود یک سایت بماند!

از طرف دیگر، نرخ پرش بالا به تلاش‌های شما در سئو لطمه می‌زند. با آن که از آن به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار اصلی در رتبه‌بندی گوگل یاد نشده است، ولی ارتباط قابل توجهی بین آن و رتبه شما در صفحه نتایج جستجو گوگل و سایر موتورهای جستجو وجود دارد.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

صفحاتی که نرخ پرش نسبتا کمتری دارند، در نتایج جستجو رتبه‌های بالاتر را به دست می‌آورند. پس تا این جا متوجه شدید نرخ پرش کاربر یک شاخص عالی برای نشان دادن نتایج بازاریابی شما است، چون روی عملکرد سایت از نظر فروش و جایگاه آن در گوگل تاثیر می‌گذارد.

پس حالا شاید سوال کنید: یک نرخ پرش خوب چقدر است؟

مقدار مناسب نرخ پرش

واقعا جواب مشخصی برای این سوال وجود ندارد، چون مقدار این نرخ بین سایت‌های مختلف می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

برای سایت‌های تک صفحه‌ای، مقدار بالای این نرخ کاملا طبیعی است، چون صفحه دیگری وجود ندارد. در مقابل برای سایت‌های بزرگ که صفحات درونی بسیار زیادی دارند، مقدار بالای این نرخ فاجعه است و طبیعتاً نرخ پرش آنها باید عدد زیر ۶۰ باشد.

همچنین نباید انتظار داشته باشید ۱۰۰ درصد بازدیدکنندگان سایت شما در هر بازدید خود، به یک مشتری تبدیل شوند یا مستاجر همیشگی سایتتان باشند! اگر به ازای هر ۱۰۰ نفر بازدیدکننده، یک محصول به فروش رساندید بدانید موفق بوده اید و سایت شما توانسته اعتماد کاربر را به خود جلب کند. .و همچنین نرخ تبدیل کاربر به مشتری شما بالا بوده است اکثراً این آمار از هرچند صدنفر بازدیدکننده، یک فروش است.

 

مطلب پیشنهادی : چگونه کاربر عادیِ سایت را به مشتری تبدیل کنیم؟ نرخ تبدیل یا (Conversion Rate)

 

با توجه به این که یک استاندارد جهانی برای این موضوع وجود ندارد، باید آن را با توجه به سایت‌های رقیب بسنجید و موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • نوع وب‌سایت
  • حوزه فعالیت
  • کانال بازاریابی
  • دستگاهی که کاربر با آن وارد سایت می‌شود.

چطور نرخ پرش سایت خود را کمتر کنیم؟

در ادامه می‌خواهیم به راهکارهای کاربردی اشاره کنیم که در نتیجه آن از تعداد کاربرانی که سایت شما را سریعاً ترک می‌کنند، کم کنید و حجم فروش خود را بالا ببرید.

۱) خوانایی محتوای سایت خود را بالا ببرید

یکی از دلایل اصلی ترک کاربر از سایت خوانا نبودن محتویات سایت است. امروزه روش مطالعه محتوا فرق کرده است. افراد حالا آن‌ها را نمی‌خوانند، بلکه مرور می‌کنند.

لطفا مقالاتی منتشر نکنید که شبیه به کتاب‌های علمی قدیمی مدرسه‌تان باشد. پاراگراف‌های طولانی باعث خواهند شد کاربران نتوانند در یک نگاه محتوا را ببینند و بررسی کنند مطابق میلشان است یا نه. از نوشتن متون روزنامه ای شکل اجتناب کنید.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

نکات زیر خوانایی مطالب را بالا می‌برد:

  • استفاده از زیر تیترها برای جدا کردن بخش‌های مختلف مقاله
  • نوشتن پاراگراف‌های کوتاه و کامل
  • استفاده از فهرست‌ها، شرح مزایا و معایب یا راهنمای گام به گام
  • استفاده از تصاویر و تجزیه متن با نمودارها (عکس نوشته یا عکس های مرتبط با پاراگراف تولید)
  • استفاده از مثال برای توضیح مفاهیم مشکل

نحوه چیدمان متون سایت - bounce rate

نکات کلیدی درباره تصویر بالا :

برای مثال در تصویر بالا می توانید از یک فونت خواناتر مثل ایران سنس استفاده کنید. حتی الامکان از جملات و پاراگراف های مختصر و مفید بهره ببرید. ارتفاع خط ها را از همدیگر بیشتر کنید تا سطرها خیلی به همدیگر نزدیک نباشند. از هایلایت یا بولد کردن سرتیترها استفاده کنید. از تصاویر و عکس نوشته آن بهره ببرید. تصاویر خود را با این ابزار  بهینه کنید کافیست عکس خود را برداشته و در داخل سایت تاینی پی ان جی بیاندازید. یک ثانیه بعد عکس بهینه شده با همان کیفیت اما با حجم چندبرابر کمتر به شما تحویل می دهد. روی عکس تان را بنویسید. نیازی ندارد واترمارک بزنید چون گوگل پیکسل به پیکسل عکس را اسکن میکند و هرسایتی اولین بار از آن عکس استفاده کرده باشد میفهمد که آن سایت مرجع است بگزارید دیگران آن را کپی کنند تا شما محبوب تر شوید. رنگ متن کلمات تان را لایت بردارید. چون درصد خوانایی را بیشتر می کند

۲) استفاده از پاپ‌آپ‌ها تنها پیش از خروج کاربر از سایت

همانطور که در مطلب تبدیل کاربران عادی به مشتریان وفادار صحبت کردیم، استفاده از پاپ‌آپ یک ابزار بسیار عالی برای بهینه‌سازی نرخ تبدیل کاربر به مشتری است.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

با این حال، استفاده فراوان از آن تاثیرات منفی دارد و تجربه کاربری ناخوشایندی به وجود می‌آورد.

بسیاری از کاربران از پاپ‌آپ متنفر هستند، مخصوصا صفحات خوش‌آمدگویی که تمام صفحه نمایش دستگاه کاربر را در بر می‌گیرند. بنابراین از آن جایی که گاهی بستن آن‌ها خیلی مشکل است، کاربر سریعا سایت را ترک می‌کند.

بنابراین توصیه می‌کنیم تنها زمانی که کاربر قصد دارد روی دکمه خروج از سایت کلیک کند، از آن‌ها استفاده کنید. پلاگین‌های زیادی مانند Optin Monster اجازه استفاده از این راهکار را می‌دهند.

۳) در صفحات سایت از فراخوان به عمل‌های جذاب استفاده کنید

هر صفحه سایت شما باید یک فراخوان به عمل (CTA) جذاب و قانع‌کننده داشته باشد. یعنی کاری که دوست دارید کاربران پس از مطالعه متن انجام دهند.

جالب است بدانید آمار نشان می‌دهد ۷۰ درصد سایت‌های کسب و کارهای کوچک فاقد CTA هستند! و در نتیجه Bounce Rate آن‌ها بالا است.

برای کاهش نرخ پرش سایت خود باید یک CTA واضح داشته باشید که در عرض ۳ ثانیه یا کمتر شناسایی شود. بگذارید مثالی بزنیم، شما فروشنده وسایل جانبی موبایل هستید که مقاله ای نوشتید درباره ۱۰ روش خرید وسایل جانبی باکیفیت، اما در انتهای مقاله دکمه ای تعبیه نکرده اید که کاربر به سمت خرید سوق داده شود، یا به اصطلاح کال تو اکشن ندارید.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

یک فراخوان به عمل ایده‌آل ویژگی‌های زیر را دارد:

  • متمایز است (از رنگ‌های با کنتراست و برجسته کردن متن استفاده کنید)
  • مرتبط است و کاربران را تشویق به انجام کاری می‌کند.
  • واضح است و دقیقا به کاربران می‌گویند زمانی که روی لینک کلیک می‎کنند چه اتفاقی می‌افتد.

حواستان باشد از چندین CTA متفاوت در یک صفحه استفاده نکنید، چون کاربر نمی‌تواند تصمیم درست برای انتخاب بگیرد و به احتمال خیلی زیاد روی آن‌ها کلیک نخواهد کرد.

۴) مخاطب صحیح را با کلمات کلیدی هدف جذب کنید

یکی از دلایل نرخ پرش بالا جذب و هدف قرار دادن مخاطبان اشتباه است. حتی اگر بهترین محتوا و تجربه کاربری را فراهم کنید، اگر بازدیدکنندگان اشتباهی وارد سایت شما شوند، نتیجه مثبتی نخواهید گرفت.

راهکار جذب بازدیدکننده با کیفیت بالا، استفاده از کلمات کلیدی با ارزش بالا است. باید کلماتی را پیدا کنید که مخاطب ایده‌آلتان در اینترنت به دنبال آن‌ها می‌گردند.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

سپس برای آن‌ها باید محتوای کاملی بنویسید تا بازدیدکننده زمان بیشتری را صرف مطالعه آن‌ها کند. هرچه یک بازدیدکننده بیشتر در سایت شما بماند، بیشتر اعتماد او را جلب می‌کنید و بیشتر احتمال دارد به مشتری تبدیل شود.

فراموش نکنید باید محتوای جذاب در مورد کلمات کلیدی با کیفیت بنویسید تا دامین آتوریتی سایت شما بالا برود و شهرت بیشتری در محیط آنلاین به دست آورید. پس مجددا این جمله قدیمی را باید تکرار کرد «محتوا پادشاه است!»

۵) سایت خود را برای دستگاه‌های موبایل بهینه کنید

اصلا شک نکنید که ترافیک دستگاه‌های موبایل مهم است! در حقیقت، بیش از ۵۷ درصد کل ترافیک اینترنت از سوی این دستگاه‌ها است و روزبه‌روز بیشتر نیز می‌شود!

اگر در گوگل آنالیتیکس متوجه نرخ بالای پرش کاربران دستگاه‌های موبایل شدید، به احتمال زیاد هشداری برای موبایل‌پسند و رسپانسیو نبودن سایت شما است. برای بررسی آن از ابزاری Mobile-Friendly Test گوگل استفاده کنید.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

از جمله پلاگین‌هایی که می‌توانید با آن رسپانسیو بودن سایت وردپرسی خود را بهتر کنید، موارد زیر را توصیه می‌کنیم:

  • Jetpack
  • WP Touch
  • WordPress Mobile Pack
  • WP Mobile Menu
  • Max Mega Menu

همچنین برای کاهش بیشتر نرخ پرش، به کمک سایت BrowserStack بررسی کنید سایتتان با تمام مرورگرهای محبوب سازگار است یا نه.

۶) سرعت بارگذاری سایت خود را افزایش دهید

همانطور که بالا اشاره کردیم سود لود سایت بسیار مهم است، به نحوی که کاربران انتظار دارند این کار در عرض ۲ ثانیه یا کمتر انجام شود. در غیر این صورت به سمت رقبا خواهند رفت.

جنبه بدتر ماجرا این است که گوگل سایت‌های کند را در رتبه‌های پایین‌تر نتایج جستجو قرار می‌دهد.

برای بررسی سرعت سایت خود می‌توانید از ابزارهای رایگانی مانند GTMetrix و Page Speed Insights استفاده کنید. راه‌های بهینه‌سازی سرعت سایت موضوعی فراتر از این مقاله است که در آینده به آن خواهیم پرداخت.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

۷) محتوای سایت خود را برای بازدیدکننده خارجی زبان ترجمه کنید

اگر بازدیدکننده خارجی زبان دارید، زبان سایت شما باید بیشتر از زبان بومی کشورتان باشد. به عنوان مثال، کشور کانادا دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسه دارد، بنابراین وب‌مسترهای آن‌ کشور باید سایت خود را برای هر دو زبان بهینه کنند.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

در وردپرس به کمک افزونه‌هایی مانند WPML می‌توانید تجربه کاربری سایت را بالا ببرید و محتوای آن را به چند زبان ترجمه کنید.

۸) ساختار لینک‌های داخلی خود را بهینه کنید

برای کاهش نرخ پرش، هیچ راهی ساده‌تر و بهتر از استفاده از لینک‌های داخلی نیست. لینک‌های داخلی به سایت شما ساختار می‌بخشند و ایجاد ارتباط بین محتوای مرتبط ساده خواهد شد.

بنابراین از لینک‌های داخلی بیشتر استفاده کنید. به عبارت دیگر کاربران نیازی نیست برای اطلاعات بیشتر در سایت جستجو کنند، با یک کلیک به طرف محتوای بعدی مرتبط با نیازشان هدایت می‌شوند.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

تاثیر دیگر این لینک‌ها کمک به ربات‌های خزنده گوگل است که صفحات دیگر سایت شما را نیز کشف کنند. گرچه باید بگوییم حواستان باشد در این کار افراط نکنید که واقعا می‌تواند اثر متفاوتی داشته باشد.

برای مثال لابلای مقاله خود از مطالب پیشنهادی استفاده کنید تا کاربر از این صفحه به صفحه دیگر از سایت شما هدایت شود در این حالت ایستایی کاربر در سایت شما بیشتر شده و نرخ پرش به شدت کاهش پیدا می کند و کاربر صفحات بیشتری از سایت شما را بازدید می کنند. مثل این لینک زیر عمل کنید :

یکی از راه های نگهداشتن کاربر در سایت و کاهش نرخ پرش وجود ویدئوهای آموزشی می باشد، کاربر به مقدار دقایق هر ویدئو در سایت شما ایستایی خواهد داشت، به طور میانگین کاربران در یک سایت معمولی ۱ تا ۲ دقیقه می مانند. اما در سایت های خوب و قوی تا ۱۰ دقیقه و یا بیشتر چرخش می کنند و مقالات خوب و جذاب مطالعه می کنند.

 

مطلب پیشنهادی : ویدئو مارکتینگ چگونه فروش ما را افزایش می دهد؟

 

9) تنظیمات سایت خود را به نحوی انجام دهید که لینک‌های خارجی در یک تب جدید باز شوند

یک راه دیگر کاهش Bounce Rate از سایت انجام تنظیمات برای باز شدن لینک‌های خارجی در تب جدید است یا به اصطلاح کدنویسی لینک target=”_blank” باشد

لینک دادن به صفحات خارجی یک اقدام رایج و خوب است. گرچه، برای تجربه کاربری بهینه، باید آن‌ها در یک تب جدید باز شوند.

اجازه دهید توضیح دهیم. فرض کنید کاربر با کلیک روی لینک خارجی در همان صفحه به سایت مورد نظر برود و سپس چند مرتبه دیگر آن جا روی لینک‌های دیگر کلیک کند.

حالا تصمیم بگیرد به صفحه قبلی در سایت شما برگردد، در این صورت باید چندین مرتبه روی دکمه «برگشت» کلیک کند.

نتیجه این کار شکل‌گیری پدیده‌ای به اسم «خستگی دکمه برگشت به عقب» است. یعنی زمانی که کاربر باید بیش از حد به عقب برگردد، پس به سادگی خشمگین می‌شود و هرگز به سایت شما برنخواهد گشت.

یادمان باشد کاربران زیاد حوصله و صبر ندارند و دوست دارند سریع به هدف خود برسند اگر شما نتوانید کاربر را به هدف خود برسانید او دکمه ضربدر را در بالای مرورگر فشار خواهد داد.

در وردپرس با تیک زدن کادر زیر می‌توانید این تنظیمات را انجام دهید.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

همچنین می‌توانید یک افزونه رایگان به اسم WP External Links نصب کنید که جلوی دردسر تنظیم هر لینک برای باز شدن در یک تب جدید را می‌گیرد.

۱۰) اضافه کردن پست‌های مرتبط

اضافه کردن پست‌های مرتبط مشابه با استراتژی لینک‌دهی خارجی می‌تواند نرخ پرش کاربر را کم کند. کاربران به کمک این پست‌ها می‎‌توانند ساده‌تر محتوای سایت شما را شناسایی کنند و بیشتر در صفحات سایت شما بمانند.

راه‌های زیادی برای انجام این کار است. ما طراحی‌های مختلفی را امتحان کردیم و متوجه شدیم بهترین تجربه کاربری قرار دادن مقالات پیشنهادی در انتهای پست است.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

و یا همچنین می توانید با مطالب مشابه و یا حتی مطالب به دردبخور پیشنهادی در انتهای مقاله به کاربر پیشنهاد کلیک بدهید. تصویر زیر را مشاهده بفرمایید :

نرخ پرش یا باونس ریت سایت

 

منطقی هم به نظر می‌رسد، چون کاربر زمانی که مطالعه مقاله ابتدایی را تمام کرد، احتمال این که دنبال مقالات مرتبط بگردد، بیشتر است.

۱۱) حواستان به تبلیغات، محتوای با پخش خودکار و سایر عوامل مزاحم باشد

درآمد سایت‌های زیادی وابسته به تبلیغات است. با این حال، تبلیغات بیش از حد و مزاحم تجربه کاربری منفی به همراه دارد و نرخ پرش سایت شما را زیاد می‌کند.

۶۵ درصد جستجوگران سایت‌هایی را که تبلیغات زیادی داشته باشند، از نتایج جستجو مسدود می‌کنند و به همین دلیل است که روزبه‌روز افراد بیشتری از افزونه‌های انسداد تبلیغات استفاده می‌کنند.

بدتر از تمام این مسائل، ویدئوهایی است که خودکار پخش و ناگهان جلوی شما ظاهر می‌شوند. متاسفانه، حتی برندهای بزرگ به این قضیه توجه نمی‌کنند.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

اگر به خاطر نام این برندها نبود، این نوع تجربه کاربری (UX) کسب و کار آن‌ها را از بین می‌برد.

۱۲) گردش و جستجو در سایت خود را ساده کنید

مسیریابی سخت و گیج‌کننده در یک سایت دلیل دیگری برای نرخ پرش بالا است. منوهای مسیریابی در سایت شما و فراخوان به عمل‌ها بخش‌های مهمی در بهینه‌سازی نرخ پرش کاربر هستند.

منوها به کاربران کمک خواهند کرد ساختار سایت شما را درک کنند و این که کجای این ساختار قرار دارند.

فراخوان به عمل‌ها از سوی دیگر مشخص می‌کنند کاربر در مرحله بعدی چه کاری انجام می‌دهد.

ساختار بهینه سایت باید به نحوی باشد که مهم‌ترین صفحات مشخص شوند و این که کلیک بعدی کاربر باید کجا انجام شود.

سیستم مسیریابی سایت شما باید با رفتار کاربری همخوانی داشته باشد تا کاربران بهتر کالاها یا مطالبی که نیاز دارند را پیدا کنند.

برای پیگیری رفتار کاربر می‌توانید از ابزارهای نقشه حرارتی مانند HotJar و CrazyEgg استفاده کنید.

نرخ پرش کاربر (bounce rate) چیست و چگونه باید ترک کاربر را به حداقل برسانیم؟

سخن نهایی

همانطور که در بالا متوجه شدید، Bounce Rate بالا نه تنها به کسب و کار شما لطمه می‌تواند بزند، بلکه تمام تلاش‌های شما برای فعالیت در اینترنت و سئو را از بین می‌برد.

ترک کاربر از یک سایت تجربه ناخوشایندی است که هیچ‌کس دوست ندارد. در دنیای آنلاین امروزی هر سایتی دوست دارد با کاربران و مخاطبان خود یک ارتباط همیشگی شکل دهد. علاوه بر این، به هرحال هر سایتی یک هدفی دارد که کاربران آن مسئول انجام آن هستند.

امیدواریم با ترفندهای بالا بتوانید این نرخ را بهینه کنید، ولی بدون شک متوجه شدید انجام تمام این کارها بدون یک دانش فنی عمیق از طراحی سایت و بهینه‌سازی آن امکان‌پذیر نیست.

تیم سایت‌سازی مانند همیشه در کنار شما برای کمک به این قضیه است و می‌توانید با یک تماس؛ مشاوره رایگان از ما بگیرید. ۰۲۱۳۳۷۲۰۹۳۴

اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفاً به آن ستاره بدهید

5/5 - (8 امتیاز)
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتس آپ
اشتراک گذاری در facebook
فیس بوک
اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در twitter
تـوئیـتر
طراحی سایت هتل
طراحی سایت

طراحی سایت هتل

سفر برای آدمی از گذشته تا به امروز جایگاه بسیار بالایی داشته است. سفر در کوچک ترین زمان فراغت می تواند تمام خستگی شما را

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید : 02133720934