همانطور که اطلاع دارید سال ها از راه اندازی گوگل می گذرد و گوگل پیشرفت به سزایی داشته است. در سال ۱۹۹۵ یک دانشجوی دکتری به نام «ماسیمو مارکیور» الگوریتمی به نام موتور جستجوی Hyper Search را نوشت و این الگوریتم را در کنفرانس جهانی شبکه جهانی وب معرفی کرد.
در روز های اول شکل گیری، گوگل نیز مانند هر شبکه دیگری، بسیار ضعیف بود اما در حال حاضر گوگل ان قدر پیشرفت کرده است که حرف اول را بین موتور های جست و جو می زند و خدمات بی شماری را به خود افزوده است. در حال حاضر گوگل آن قدر معروف شده است که رتبه ی یک الکسا را دارد.
اما سوال مهم این جاست که آیا گوگل ان قدر بزرگ و پیشرفته است که بتواند کیفیت محتوای سایت ها را رتبه بندی کند؟
پاسخ بله است. در مطالب قبلی گفتیم که گوگل با چه فاکتور هایی سایت ها را به نمایش در میاورد. امروز در این مطلب می خواهیم مهم ترین معیار هایی که گوگل برای تشخیص کیفیت محتوای شما تشخیص دهد را نام ببریم (البته قابل ذکر است که بیشتر فاکتور های گوگل پنهان هستند و گوگل بخش کوچکی از معیار های خود را اشکار ساخته است.).
اول این که مطالب سایت شما هیچ وقت نباید کپی پست شده باشد! گوگل به اختصاصی بودن محتوا ارزش بسیاری می دهد. به همین دلیل همیشه سعی در این دارد که سایت هایی که مطالب دست اول و یونیک تولید می کنند را شناسایی و در پیج اول خود نمایش دهد.
به همین دلیل، بک لینک ها نیز نقش به سزایی در سئوی سایت و نمایش آن در صفحه نخست گوگل دارند. وقتی سایتی در مطالب خود لینکی به سایت های دیگر قرار می دهد (مخصوصا سایت های معتبر) گوگل چنین تصور می کند که یا مطالب سایتی که بک لینک داده است، از سایتی که لینک مطعلق به آن است کپی پست شده است یا مطلبی مفید و کامل تر نسبت به مطلب شما دارد و یا مطلبی مفید راجع به یک کلمه کلیدی خاص دارد که شما به جای توضیح کامل آن، به مطلبی در سایت دیگر بک لینک داده اید.
سومین معیار از معیار های مهم و اشکار گوگل، ماندگاری کاربر در سایت شما است. برای مثال دو کاربر کلمات یکسانی را در گوگل جست و جو کرده اند و نتیجه های مختلفی حاصل شده است. کاربر اول ۱۰ دقیقه در سایت اول مانده ولی کاربر دوم ۲۰ دقیقه در سایت دوم بوده است. در این وضعیت، گوگل تشخیص می دهد که سایت دوم مطلب بهتری دارد.
حال فرض کنیم این کاربر بعد از ترک و بستن سایت دوباره به آن بازگشته است. بازگشتن کاربران به سایت نیز یکی از مهم ترین فاکتور های گوگل است.
یکی دیگر از فاکتور های مهم نیز نظرات کاربران است که معمولا در انتهای مطالب به نمایش در می آید. نظرات نمایش دهنده این است که مطلب شما چقدر برای کاربران مفید بوده و چقدر درباره آن بحث و گفت و گو کرده اند یا چقدر سوال پرسیده اند.
فاکتور های زیاد دیگری نیز وجود دارند که بعضی از آن ها یا هنوز پنهان اند و یا از اهمیت کمتری نسبت به بقیه فاکتور ها برخوردارند. برای مثال معیار هایی همچون سرعت بارگذاری زیاد و یا عدم وجود غلط های املایی در متن از معیار هایی است که نسبت به معیار های قبلی از اهمیت نسبتا کمتری برخوردارند.